YAWKEY CENTER FOR CANCER CARE

BOSTON, MASSACHUSETTS

This $350 million, 500,000 square foot, 22-story structure houses seven clinical floors, six laboratory and research floors, miscellaneous mechanical floors, and has seven stories of below grade parking.

JETBLUE AIRWAYS – YELLOW GARAGE

QUEENS, NEW YORK

Simon Design, as part of the design/build team, revised the original structural system, footprint, and column grid to facilitate fabrication of the structural steel and precast components to provide significant savings in cost, time, and construction efforts.

LOGAN INTERNATIONAL AIRPORT

EAST BOSTON, MASSACHUSETTS

This 34,000 square-foot renovation project at Logan International Airport provides additional gates for future air carriers, creates new passenger hold room space, develops shell space for a future security checkpoint, and includes a new baggage claim system.

BROADWAY LOFTS

EVERETT, MASSACHUSETTS

Simon Design was brought in to provide professional Engineer of Record services through a referral of a satisfied client based on past experience.

EF EDUCATION FIRST NORTH AMERICAN HEADQUARTERS

BOSTON, MASSACHUSETTS

Skanska USA and Simon Design team up on EF Education First’s new North American headquarters which employed BIM from early design through construction.

BRIGHAM AND WOMEN’S HOSPITAL

BOSTON, MASSACHUSETTS

Simon Design Engineering developed an alternate scheme for this underground parking garage resulting in significant cost savings while shaving months off the construction schedule.

DANA-FARBER CANCER INSTITUTE

BOSTON, MASSACHUSETTS

Simon Design’s continued involvement in all of the backfill projects, in addition to our extensive experience with the overall campus, serves to provide continuity and a coordinated approach among the different projects.

360 STATE STREET

NEW HAVEN, CONNECTICUT

Simon Design provided Engineer of Record and Precast Concrete Design/Detailing services on this project. Working directly with the steel and precast fabricators and the Construction Manager allowed for the seamless implementation of the design as it progressed.

MASS. BAY TRANSPORTATION AUTHORITY

BEVERLY, MASSACHUSETTS (ONGOING)

Addressing one of the client’s key objectives, the facility is conceived as one that is sustainable and durable, requiring minimal maintenance over time.

SAINT ANNE’S HOSPITAL

FALL RIVER, MASSACHUSETTS

The renovation of St. Anne’s Hospital campus first required the construction of a parking structure to free up land for a new health care building.